Tenerife biedt een zeer afwisselend landschap, met het groene noorden en het droge zuiden. Wij nemen u mee op ontdekkingstocht.


Ongeveer de helft van het eiland is beschermd natuurgebied. Daardoor zijn er zeer veel mogelijkheden voor de actieve vakantieganger: wandelingen, trekking, canyoning, fietstochten. Ook aan watersporten geen gebrek, met vooral kite- en windsurf op het programma.   

De Teide, een vulkaan van meer dan 3700 m, is de hoogste berg van Spanje. Aanschouw het maanlandschap tijdens een wandeling. Of voor de echte actievelingen ... beklim de berg, breng de nacht door op de top, en geniet van een onvergetelijke zonsopgang. Hou er rekening mee dat het in de bergen zeer koud kan worden. In de winter kan je perfect in de voormiddag bij 25 graden aan het strand liggen en bij een uitstapje naar de Teide een paar uur later met de voeten in de sneeuw staan. Even bekomen van al die actie? Laat u verwennen in één van de vele wellnesscentra dat het eiland rijk is.

Op cultureel vlak is het vooral het noorden van het eiland dat de mooiste steden herbergt. San Cristobal de la Laguna, sinds eind jaren '90 op de werelderfgoedlijst van Unesco, is de culturele hoofdstad van de Canarische archipel. Deze studentenstad staat vol bijzondere momunenten, paleizen en traditionele huizen. Verder, richten het westen, komen we aan in La Orotava. Gekend voor de Casa de los Balcones, maar ook de zeer gevarieerde botanische tuin is een bezoekje waard. In Icod de los Vinos is de 1000-jarige drakenbloedboom dan weer de ster van de stad.

Waar is dat feestje? Wel, op Tenerife! Want feesten kunnen ze hier als geen ander, uiteraard zijn er de vele discotheken in het zuiden. Maar voor wie samen met de lokale bevolking op een dorpspleintje de beentjes wil strekken raden we één van de vele lokale fiesta's aan. Er gaat geen weekend voorbij of er is wel ergens een fiesta ter ere van een heilige. Voor de carnavalisten is het wachten tot februari. Want dan barst het grote feest los in Santa Cruz. Zowat de ganse maand is de stad in de ban van het carnaval, het is dan ook één van de belangrijkste carnavalsteden ter wereld.

Tenerife, een droomeiland dat voldoet aan de wensen van iedere toerist. Koffers pakken en genieten maar!

OOK TE ONTDEKKEN

  • Op een oppervlakte van meer dan 2.000 km² zijn er 3 nationale parken (Tebo, Teide en Anaga) en 42 beschermde gebieden wat in totaal bijna de helft van de oppervlakte van het eiland beslaat. Natuurliefhebbers, hier moet u zijn!
    Om de top van de Teide te bereiken kunt u opteren om de tocht te voet af te leggen, of u kunt kiezen voor de makkelijkere weg met de kabelbaan die u tot op 3555 m brengt, de laatste meters dient u wel nog zelf te overbruggen.
    De piramides van Güimar zijn van uitzonderlijke archeologische waarde die ook vandaag nog heel wat vragen oproepen.

GOED OM TE WETEN

A Tenerife, la température reste agréable toute l’année avec une moyenne de 23°. Ce climat permet de visiter l’île en toute saison.

Avec ses 3718 m, le Pic du Teide est le point culminant de l’île et même d’Espagne !

Grâce à ses deux aéroports internationaux, Tenerife est facilement accessible depuis la Belgique, par exemple avec KLM ou Air Europa. En vol direct depuis Bruxelles, Liège, Ostende ou Charleroi il faut moins de 4h d’avion pour se rendre sur l’île.