Ontdek de ongerepte natuur op La Palma, het groene Canarische eiland. Vulkanen, rotskusten en uitgestrekte wouden!


Santa Cruz, adembenemend pittoresk
De hoofdstad van het eiland is een architecturaal pareltje met kleurrijke huizen en balkons vol bloemen, rondom afgezoomd met groene heuvels en een kilometerslange kustlijn met nieuwe promenade. In het noorden van de stad vertrekt een wandelpad naar het belangrijkste heiligdom van het eiland, het 17de-eeuwse Santuario de la Virgen de las Nieves, dat niet enkel een prachtig gebeeldhouwd interieur heeft, maar vanwaar u ook een heel mooi uitzicht krijgt over Santa Cruz.

Wandeleiland
La Palma blijft natuurlijk in de eerste plaats een wandeleiland. Het eiland telt maar liefst meer dan 1000 kilometer volgens Europese normen bewegwijzerde paden. Rondom het eiland bevindt zich de GR-130, het Koningspad dat zich een weg slingert langs rustieke dorpjes en nog dateert uit de tijd dat er op La Palma geen auto’s reden.

Langs vulkanen en wijngaarden
In het zuiden lopen adembenemende routes langs vulkanen, wijngaarden en bananenplantages. Ideale uitvalsbasis hier is Los Canarios. Grote delen van deze regio, Fuencaliente, raakten na de uitbarsting van de San Antonio-vulkaan in 1678 bedekt onder de lava, waardoor de ondergrond, zo bleek snel, zich uitstekend leende voor wijnbouw. Ook een tocht langs de afgelegen rotsstranden van de zuidwestkust is een aanrader. Op het meest zuidelijke punt van het eiland waakt een oude vuurtoren en kunt u op het aanpalende strandje uitblazen van de uitdagende tocht.

Caldera de Taburiente
Centraal op het eiland ligt een prachtig natuurpark, uitgehouwen in een acht kilometer brede erosiekrater, de Caldera de Taburiente, waar u een bijzondere combinatie treft van diepe ravijnen, ruwe rotsen en uitgestrekte dennenwouden. Aan de westrand ervan ligt het stadje Tijarafe, vanwaaruit u de grillige maar pittoreske kust kunt verkennen met bijvoorbeeld een stop in het vissersdorpje Poris de Candelaria, bijna volledig in de rotswanden verborgen. De ruige, ongerepte natuur en de weergaloze uitzichten maken de steile klim meer dan goed! La Palma kreeg niet voor niets de bijnaam La Isla Bonita, het mooie eiland…

OOK TE ONTDEKKEN

 • Op La Palma bevindt zich een van de beste sterrenobservatoria ter wereld. Het eiland biedt door zijn ligging een unieke kijk op ons heelal. Ontdek ons fascinerend universum in het Observatory of El Roque de Los Muchachos (www.astrolapalma.com).
• Het Museo Insular is gehuisvest in een 16e-eeuws klooster in Santa Cruz de La Palma en heeft een mooie collectie gaande van alledaagse gebruiksvoorwerpen tot Spaanse schilderkunst.(Plaza San Francisco 3 )
• In Fuencaliente bevindt zich ook het Parque Ecológico de Belmaco, een archeologisch park waar onder meer grotten met petrogliefen en oude rotstekeningen te bewonderen zijn. (Carretera a Fuencaliente)

GOED OM WETEN

 Veel touroperators bieden rechtstreekse vluchten aan op Santa Cruz de La Palma. U kunt het eiland ook per ferry bereiken vanuit Tenerife.
Om te wandelen zijn de zeer warme zomermaanden minder geschikt. De beste periode is van oktober tot mei. De winters zijn zacht, maar hou er wel rekening mee dat het in de bergen best koud kan zijn. Warme kleding is een must!
Voorzie tijdens de wandelingen ook voldoende eten en drinken. Er zijn routes waar u onderweg geen cafés of winkels tegenkomt.
Om rond te reizen op het eiland is een huurauto het meest aangewezen. U kunt die vooraf boeken bij uw reisagent.