Wanneer wij sjaals en handschoenen bovenhalen, lacht het zomerse klimaat op de Canarische Eilanden ons toe!


Een frisse duik in zee, midden in de winter? Op de Canarische Eilanden hoeft u geen ijsbeer te zijn om dit heerlijke gevoel te ervaren! Het eeuwig zachte klimaat van de eilandenarchipel is de perfecte remedie tegen de winterblues. Bovendien zijn het stuk voor stuk prachtige locaties: van de uitgestrekte witte zandstranden van Tenerife en Fuerteventura tot de kreekjes aan de voet van de kliffen op La Gomera en Ferro (El Hiero in het Spaans), van het exotische duinenlandschap op Gran Canaria tot het vulkanisch zand op Lanzarote en La Palma.

 

Op elk van deze eilanden in de Atlantische Oceaan treft u een aparte wereld, rijk aan contrasten en met eindeloze mogelijkheden. De bijna 1500 kilometer kust die de Canarische Eilanden telt, is nergens dezelfde. Of u nu liefst uitrust of net heel actief wil zijn op het strand, hier is keuze te over!

 

Met talrijke havens voor pleziervaart en een goed uitgeruste accommodatie zijn de eilanden een waar paradijs voor elke watersportliefhebber. Elke dag opnieuw is er een uitgebreid aanbod: zeilen, waterski, kanoën en kajakvaren, surfen... De Canarische Eilanden zijn bovendien één van de beste plekken ter wereld voor windsurfers. En duikliefhebbers wacht een fantastische ervaring temidden van de vulkaanlandschappen op de zeebodem.

 

U wil deze winter graag even aan het gure weer ontsnappen? Dan zijn de Canarische Eilanden de ideale bestemming!

 

©originele tekst van Sophie Roggeman - foto's Nationale Spaanse Dienst voor Toerisme