Noorwegen: laat je verrassen door de mooiste landschappen

Weinig landschappen in Europa zijn zo betoverend als die van Noorwegen

Noorwegen: het land van fjorden, trollen, gletsjers en elfen. Een land vol woeste natuur over zijn volledige doorsnede van 1.800 km van noord naar zuid. Rijg de mooiste bezienswaardigheden aan elkaar, van fjorden en eilanden, bergpieken en watervallen. Met wat geluk zie je er zelfs het noorderlicht. Hoe wil jij Noorwegen beleven? Een cruise naar de Noorse fjorden, een citytrip naar Oslo of op wintersport in de sneeuw?

Nuttige informatie, klik hieronder… 

Goed om te weten

  • Een reis naar Noorwegen is in de winter totaal anders dan in de zomer. In de zomer geniet je van lange zomerdagen. En in de winter? Hoe noordelijker, hoe korter de nachten.

  • In Flåm start een van de beroemdste treintrajecten van Europa: Flåmbanen. De 20 km lange spoorlijn kronkelt 900 meter omhoog langs de berghelling. Op sommige punten houdt de trein even halt om je van de grootse natuur te laten genieten.

  • Niet verlegen om een fikse bergwandeling? Bovenaan het Lysefjord is de Preikestolen (de preekstoel) de absolute publiekstrekker, een loodrechte wand die als een kansel over het gitzwarte water helt.