Rondtocht op het eiland Skye

Head
Phare
Île
Montagne
Bateaux

Een Schots eiland waar men zich aan het einde van de wereld waant.

Ten noordwesten van Schotland en de Highlands, ligt Skye. Het is niet alleen een bezoekje waard omwille van de prachtige landschappen maar ook voor de talrijke activiteiten die er te beleven vallen. Voeg hieraan nog enkele adembenemende wandeltochten toe en een waaier aan trekpleisters die je moet bezoeken, waaronder enkele bekende kastelen en de niet te missen Schotse whiskystokerijen! Skye maakt deel uit van de Binnen-Hebriden en krijgt ook wel eens de bijnaam “eiland van de mist”. Met zijn 1.736 km² is het, na het eiland Lewis, het tweede grootste eiland van Schotland. Hoewel het zeer dicht bij Groot-Brittannië ligt, op minder dan 500 meter afstand, is Skye erg apart en adembenemend mooi. Het is verbonden met de Highlands via een brug van het “groot eiland” tussen Kyleakin en Kyle of Lochalsh. De Cuillin Hills bieden een scherp reliëf, zwart of rood, afhankelijk van de rotsen waaruit ze zijn samengesteld (900 meter). Een gedeelte van het eiland doet herinneren aan een zeer ver vulkanisch verleden met de fantastische site Old Man of Storr met de scherpe pieken die omhoog wijzen. De kust van Skye is versnipperd en bestaat uit kleine schiereilandjes. Ze doen denken aan een puzzel van kleine eilandjes. Een heleboel om te ontdekken!

Nuttige informatie, klik hieronder... 

Goed om te weten

  • Omdat Skye helemaal aan het uiteinde van Schotland ligt, is het niet makkelijk toegankelijk en men heeft dus wat tijd nodig om er te geraken en er te verblijven. Als je er met de wagen naartoe wil, moet je de ferry nemen en een redelijk lange route volgen (die soms overvol is tijdens de zomer). Als je totale vrijheid wil, kies dan voor een vlucht naar Glasgow en een huurwagen. Moest je niet over vervoer beschikken, geen nood, want er wordt ook gelift!
  • Alpinisten en wandelaars moeten aan de normale regels beantwoorden (je route doorgeven aan een derde en gepaste uitrusting dragen).
  • Tijdens de zomer worden er boottochten aangeboden naar het eiland Sint Kilda (mythisch eiland dat kan concurreren met het zwarte eiland van kuifje).