Laat je verrassen door Griekenland

Head
Port
Lagune
Corfu
Monastère
Île Dodécanèse

Griekenland: zoveel meer dan zon, zee en strand

In Griekenland valt veel meer te beleven dan enkel zon, zee en strand. Ontdek onze aanraders voor een culturele of actieve vakantie en laat je verrassen door deze mediterrane bestemming. Wist je bijvoorbeeld dat je liveoptredens kan beleven in een écht amfitheater uit de Griekse oudheid? Of al eens gehoord van ‘zwevende kloosters’?

Nuttige informatie, klik hieronder... 

Goed om te weten

  • Van heroïsche akropolissen tot de minimalistische bouwstijl van de Cycladen … Deze Unesco Werelderfgoedsites mogen beslist op je lijstje: het oude stadscentrum van Corfu, het klooster van Saint John in Patmos, de laat-Byzantijnse stad Mystras, pittoreske havenstad Pythagorion op het eiland Samos, en Mycene: de stad van Koning Agamemnon.

  • Met het heuglijke nieuws dat het Griekse leger de Perzen had verslagen, repte Pheidippides zich zo’n 2.500 jaar geleden van het slagveld in Marathon naar Athene. Tijdens ‘The Authentic Athens Marathon’ kan je elk jaar in november dit traject van 42,195 km afleggen, samen met duizenden hardlopers uit alle uithoeken van de wereld.

  • Zeilen in Griekenland? De Dodekanesos vormt een ideaal decor, of je nu een ervaren zeebonk bent of zeilt voor het eerst. Vanuit Kos kan je bovendien handig doorvaren naar een dozijn kleine en grotere eilanden.