Nepal: heimat van de hoogste bergen ter wereld

Head
Eglise
Couleurs
Temple
Paysage

Paradijs in Azië voor klimmers, avonturiers en liefhebbers van trektochten

Mensen zeggen wel eens ‘het dak van de wereld’ wanneer ze het over Nepal hebben. Geen wonder, in de Himalaya verzamelt het land maar liefst acht van de tien hoogste bergen van de hele planeet. Als bergstaat geklemd tussen Tibet en India, heeft Nepal een onweerstaanbare aantrekkingskracht op klimmers, wandelaars en andere avonturiers. Naast het beroemde gebergte ontdek je op deze bestemming ook een ware schatkamer aan culturele en natuurlijke rijkdommen.

Goed om te weten

  • Samen met Kathmandu vormen Bhaktapur en Patan de drie ‘koningssteden’ van Nepal. Bhaktapur ligt op de oude handelsroute richting Tibet, wat de ‘rijststad’ in de middeleeuwen veel rijkdom opbracht.

  • Patan is intussen opgeslokt als een buitenwijk van Kathmandu. Maar bezoek zeker Durbar Square en de rest van het oude deel van de stad. Je ontdekt er traditionele architectuur en de mooiste Newari-kunst van heel het land.

  • Wist je dat de mythische yeti in de Himalaya zou leven? De legende van de vermeende reusachtige primaat is terug te leiden naar de folklore van de Sherpa-gemeenschap.