Cancún en Playa del Carmen kent u reeds. Maar wij nemen u mee naar een klein eilandje. Weg van de massa’s toeristen, weg van de auto’s.


U kunt op voorhand een transfert regelen of zelf met de huurwagen tot aan het kuststadje Chiquila rijden. De rit vanuit Cancún duurt ongeveer 2u30. De auto laat u achter op een bewaakte parking. 
Een paar keer per dag is er een ferrydienst, de overtocht duurt een goed half uur. Indien u niet wil wachten op de volgende ferry kunt u een plaatselijke visser vragen om u naar het eilandje te brengen. Er is er altijd wel eentje die wat wil bijverdienen. Spreek op voorhand de prijs af.

Eenmaal aangekomen op het eiland ziet u overal golfkarretjes. Auto’s zijn hier amper terug te vinden. Het kleine centrum bestaat uit een zanderige hoofdstraat met felgekleurde, vooral houten huisjes.

Hier vindt u een paar restaurants, een bar, de kerk met het kerkpleintje, het internetlokaal en... chihuahua’s (de kleine hondjes) uitgedost in de lokale klederdracht. Welkom op Holbox!

Van een verborgen paradijs gesproken. Dit is een eiland van een goeie 40km lang en amper 2 km breed. In het noorden vindt u vooral de prachtige stranden, in het zuiden vooral mangroves met een zeer gevarieerde fauna. 

U kunt uitstappen maken naar Isla Pajaros (het vogeleiland) of Isla Pasión (voor nog meer paradijselijke stranden). Tussen half mei en half september kunt u ter plaatse een excursie boeken om de walvishaaien te zien of... om ermee te gaan zwemmen. Logeren doet u in één van de typische strandhotelletjes, waar u lekker kunt luieren in uw hangmat. Vergeet de grote hotelketens, op dit eiland is alles kleinschalig. 

Wij kunnen u alvast een fantastisch adresje aanbevelen!