De Dominicaanse Republiek: de parels achter de palmbomen

Head
Eglise
Couleurs
cascades
Port de plaisance

Waar koloniale geschiedenis en ongerepte natuur elkaar ontmoeten

Wie denkt aan de Dominicaanse Republiek, denkt aan heerlijk zonnebaden … Maar achter de witte stranden met fantastische resorts, schuilen de schatten van het hinterland. Cultuurliefhebbers op zoek naar het rijke koloniale verleden treden in de voetsporen van Christoffel Columbus. Hou je van natuur? De ruwe bergketens, canyons en lagunes van dit eiland dompelen je onder in zijn ongerepte natuur. En in de charmante boetiekhotels kom je ’s avonds tot rust.

Goed om te weten

  • Meermaals bekroond tot de beste golfbestemming van de Caraïben en Latijns-Amerika, biedt de Dominicaanse Republiek 25 designer-golfbanen. Golfend tussen adembenemende kustlijnen kijk je uit op de omliggende bergkammen en weelderige fairways.

  • De Dominicaanse noordkust is het Caraïbische Mekka voor avontuur en watersport. Voor wind- en kitesurfers is Cabarete de bucketlistbestemming bij uitstek. En vanaf de kust van Sosua, duik je na een boottocht van een paar minuten het water in bij Three Rocks, een van de meest iconische duikspots langs de Noordkust.

  • Op huwelijksreis naar een idyllische bestemming? De Dominicaanse Republiek ademt romantiek. Het eiland staat dan wel gekend om zijn all-inclusive resorts, als koppel kan je hier evengoed terecht in een kleinschalig boetiekhotel of ecolodge.